2ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος Γενικά,Δράσεις - Διαγωνισμοί Ενημέρωση από εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Επικοινωνιών Έκτακτης Ανάγκης «112»

Ενημέρωση από εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Επικοινωνιών Έκτακτης Ανάγκης «112»

Ενημέρωση από εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Επικοινωνιών Έκτακτης Ανάγκης  «112» post thumbnail image

Στις 28 Μαρτίου 2024 οι μαθητές των Δ & Ε τάξεων των 2ου & 6ου Δ.Σ.  είχαν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν από τον πυραγό κ. Γκιουμέ  Νικόλαο, υπεύθυνο του «112» σχετικά με τη χρήση του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112  που προειδοποιεί το κοινό για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ.

Ενημερώθηκαν για  τον τρόπο διαχείρισης έκτακτων αναγκών όπως, όταν ένας πολίτης βρίσκεται σε ανάγκη ή κίνδυνο και χρειάζεται άμεση βοήθεια στην Ελλάδα ή την Ε.Ε. και επίσης έλαβαν οδηγίες προστασίας έναντι κινδύνων και φυσικών καταστροφών αλλά και τους τρόπους που δύναται να εντοπιστεί η θέση του πολίτη όταν κινδυνεύει.

Πιο συγκεκριμένα :

“Το 112 είναι ένας αριθμός που σώζει ζωές. Στο εισερχόμενο σκέλος κλήσεων συνδέει άμεσα στην ίδια κλήση τον πολίτη που χρειάζεται βοήθεια εντός Ελλάδος με πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό και  ΕΚΑΒ εφόσον χρειαστεί. παράλληλα γίνεται και γραπτή ενημέρωση των ίδιων φορέων για το συμβάν  μεσώ γραπτών ηλεκτρονικών καρτελών στοιχείων και αποστολής χάρτη καθώς υπάρχει σύστημα γεωεντοπισμού όπου φαίνονται σε χάρτη της  χώρας μας οι συντεταγμένες τις κλήσης και του ανθρώπου που χρειάζεται βοήθεια. Στο εξερχόμενο σκέλος το γνωστό σε όλους σύστημα συνέγερσης πολιτών 112  αποστολής μηνυμάτων δηλαδή χρησιμοποιείται στην Ελλάδα από το 2019 και έχει αποστείλει μαζικά μηνύματα σε κινητά σε εκατοντάδες περιπτώσεις καταστροφών της χώρας μας βοηθώντας και ενημερώνοντας  εκατομμύρια συμπολίτες μας. Εκτός από την Ελλάδα ανάλογο σύστημα ασύρματων ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης μέσω μηνυμάτων στο κινητό έχει χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία, και την Ολλανδία. Είμαστε μέσα στις 5 πρώτες χώρες παγκοσμίως  που χρησιμοποιούμε τις ειδοποιήσεις μηνυμάτων στα κινητά και έχουμε αναφερθεί σαν παράδειγμα σε άλλες μεγάλες χώρες όπως η Αγγλία που το ΒBC χρησιμοποίησε την Ελλάδα σαν παράδειγμα προς μίμηση και προχωράει στην πειραματική λειτουργία των μηνυμάτων 112 σε κινητά και στην  επικράτεια της.”

 

εικόνα Viber 2024 03 30 12 19 36 025

Related Post